אש אש מדורה – המתכונים של השף גולדשטיין

אין דבר שהשף גולדשטיין אוהב יותר מלבשל בטבע. יש משהו קסום בטעם של האוכל כשהוא מבושל במדורה. לכבוד החג האהוב ביותר על השף, קבלו שלושה מתכונים קלים ונהדרים שיגרמו לכם להינות מהמדורה כמו שצריך.
אונו NEWS בשיתוף אונו ניוז. לקריאת הכתבה המלאה מאתר אונו ניוז >>

החיבור בין גזע אש ובשר נהדר ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש, אך תמיד יש איזה חשש לחבר את הירק לגזע ואש ולרוב גם הבשלנים הטובים ביותר יכינו תפו"א מדורה ואם יילכו רחוק ייצלו אנטיפסטי או בטטה על האש.

אז אם הפעם תרצו להינות באמת מירקות גזע ואש הנה לכם כמה רעיונות חדשים ורעננים לירקות מופלאים שמהווים ארוחה בפני עצמה.

כרוב סגול מדורה

1 כרוב סגול
3 כפות שמן זית
6 ענפי תימין
נייר כסף עבה ואיכותי

אופן הכנה:

שוטפים את הרוב הסגול או לבן מניחים על הנייר כסף מתבלים במלח גס' פלפל שחור גרוס תימין ועוטפים את הכרוב בנייר כסף לכדור.
כאשר הגזעים או גחלים לוחשות (לאחר הבערה) מכניסים את הכדור הכסוף ומכסים בגחלים, לאחר 30 דקות להוציא ולהכין להגשה.

הגשה ותיבול אחרי המדורה:

מסירים נייר כסף מקלפים קלות את שכבת הכרוב השרופה ובוזקים שמן זית מלח ים פלפל שחור גרוס ומגישים.

דלעת ערמונים מדורה

הכנה של הדלעת ערמונים:

אותה שיטת הכנה כמו של הכרוב וגם הזמן בגחלים זהה , דבר חשוב דלעת הערמונים באמת מזכירה גם בטעם וגם במרקם ערמונים חמים וחורפיים ודרך ההכנה על הגחלים מפיק מהם את המיטב גם מבחינת הטעם העמוק והמעניין וגם לחות שמוסיפה למרקם המחיתי.
ניתן להוסיף לאחר שפותחים את הדלעת חמאה או שמן זית איכותי מלח ים שום טרגון או עשב תיבול אחר או ככה טבעי והכי חשוב מיד להגיש כשעדיין לוהט.

כרובית מהשדה

הכנה של הכרובית:

כרובית עם הגזע ותפרחת הענפים עלים שלה , אלמנט שמאוד חשוב לשמירה על פרחי הכרובית כנראה לא סתם היא גדלה כך גם בחיים באדמה נשמרת וגם באש והגזעים הלוחשות.
מתבלים עם שמן זית ולא לוותר על שמן הזית (אשר לא רק מוסיף טעם אלא גם מוליך חום באופן יוצא מן הכלל) זמן הבישול כ-40 דקות לפחות , להסיר נייר כסף ולתבל בעוד שמן זית ומלח ים, בהצלחה ותיהנו מכול התהליך.