magazine-spearibs1

המתכון הסודי של השף גולדשטיין – ספריב של טלה

השף גולדשטיין משתף במתכון הסודי שלו לתבשיל שמתאים בדיוק לאווירת החג - ספריב טלה ברוטב שיעשה לכם חשק לעוד.

חג המצות כבר בפתח וכמו בכל שנה, אנחנו מחפשים את המתכון המושלם שיקפיץ לנו את ארוחת החג ויהפוך אותה למיוחדת ועשירה יותר. לא תמיד זה קל, בכל זאת, עלינו להתחשב בנסיבות ולמצוא את התבשיל המדויק שלא כולל חמץ. השף גולדשטיין משתף אותו במתכון הסודי שלו לתבשיל טלה מושלם שיגרום לאורחים להעריך אתכם קצת יותר.. והחלק הכי חשוב – הוא כשר לפסח!

אז איך מכינים?
לשישה סועדים
2 יח' ספריבס טלה 12-14 צלעות מחוברות
משרה:
2 כוסות מיץ תפוזים
1/2 כוס רוטב סויה
5-6 כפות סוכר חום
1 כפית בהרט
1 כף סומאק
3 ליטר מים
בלילת קורנפלור:
2 כפות קורנפלור
3/4 כוס מים

אופן הכנה:
משרים את הספריבס במשרה לילה, יום אחרי מעבירים את הספריבס למגש צלייה עמוק(כלי פיירקס) .
מרתיחים את המשרה ומוזגים למגש הצלייה, עוטפים את מגש הצלייה בנייר כסף וצולים בתנור שחומם ל230 מעלות למשך 25 דקות ולאחר מכן מנמיכים טמפרטורה ל 160 מעלות וממשיכים לצלות עוד 2 שעות.

הכנת הרוטב:
מעבירים את הרוטב לסיר קטן נותנים לרוטב לנוח כ5 דקות ובעזרת מצקת מורידים שומן ונפתרים ממנו.
מרתיחים את הרוטב ומסמיכים אותו עם בלילת קורנפלור מוזגים בהדרגה חצי מכמות הבלילה בודקים סמיכות רצויה הרוטב לא צריך להיות סמיך מידי.

אופן הכנה בלילת קורנפלור:
מרבבים קורנפלור והמים בערת מטרפה או האצבעות עד לקבלת מרקם אחיד רצויי לערבב ממש לפני ההסמכה שנית משום לקורנפלור יש נטייה לשקוע.

את התבשיל ניתן להגיש בשתי צורות:
הגשה מס' 1 – ניתן לפרוס לאחר את הספריבס בין הצלעות לאחר קירור הנתח וכך יתקבל מראה כמו סוכריות על מקל(סוכריות על העצם), למזוג את הרוטב על ולחמם בתנור לפני ההגשה.
הגשה מס' 2 – להשאיר את הצלעות מחוברות לחמם עם הרוטב ולפרוס מול האורחים על קרש חיתוך חגיגי ומרשים. את הרוטב ניתן למזוג לכלי בנפרד וכול אחד מהאורחים יכול למזוג לעצמו.

כתבות אחרות שאולי יעניינו אותך