מאפה ספגטי שילדים אוהבים – המעדנייה של גולדשטיין סביון

השילוב בין פסטה לעגבניות עושה משהו לילדים. אולי זאת הצורה של הפסטה הוא הצבע האדום של העגבניות אבל אין ספק שמדובר המתכון מנצח. השף אלרן גולדשטיין עם מתכון מנצח
אונו NEWS בשיתוף אונו ניוז. לקריאת הכתבה המלאה מאתר אונו ניוז >>

אז מה צריך כדי להכין את מאפה ספגטי של השף גולדשטיין, מסתבר שלא הרבה, אבל התוצאות בהחלט גורמות לילדים ללקק את הצלחות.

מרכיבים:

250 גרם רוטב עגבניות לפסטה (מתכון בהמשך)
2 כפות שמן תירס
2 ביצים טרופות
100 גרם גבינת כנען
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
250 גרם פטה 5% מפוררת
100 גרם פסטה מסוג ספגטי

אופן ההכנה:

מכינים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן
מערבבים את כל המרכיבים ביחד למעט הפסטה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מוסיפים את הרוטב לפסטה ומחליקים ל-2 תבניות רגילות של אינגליש קייק
מכניסים לתנור שחומם רבע שעה מראש ב-180 מעלות ל-35 דקות.

רוטב עגבניות לפסטה:

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
3 שינים שום פרוסות
8 עגבניות אדומות, גדולות, בשלות וקלופות חתוכות לקוביות
ענף של בזיליקום עם העלים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר קטן ונותנים לרוטב לרתוח.
בודקים את הרוטב ומוסיפים מלח לפי טעם.
מרגע הרתיחה מנמיכים לאש קטנה ונותנים לזה להתבשל כ-30 דקות עד שעה מקפידים מידי פעם לערבב קלות את הרוטב.

*ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות משימורים