מבית השף גולדשטיין – אורז פטריות יער

השף גולדשטיין משתף אותנו במתכון המיוחד שלנו לאורז בסמטי עם פטריות יער שיהפוך את החג הזה למשביע וטעים הרבה יותר.
אונו NEWS בשיתוף אונו ניוז. לקריאת הכתבה המלאה מאתר אונו ניוז >>

אורז בסמאטי איכותי בשילוב פטריות יער טריות יקח את סדר פסח צעד אחד קדימה. השף גולדשטיין משתף אותנו במתכון האורז המושלם שלו.

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמאטי איכותי
3 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1/2 בצל
1/2 כרישה קטנה
4 שיני שום פרוסים
2-3 פטריות פורטובלו
4 פטריות ירדן
8 פטריות שמפיניון קטנות
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקאט

אופן הכנה:

חותכים את הבצל לקוביות את הכרישה שוטפים היטב וחותכים לטבעות , פורסים את הפטריות ומאדים בסיר חם עם שמן הזית תחילה את הבצל והכרישה וכשמזהיב מוסיפים
את הפטריות והשום מאדים עוד כ-3 דקות מוסיפים אורז מלח ותבלינים מטגנים יחד עוד כ-2 דקות מוסיפים מים רותחים מערבבים היטב מרתיחים תוך כדי ערבוב מתמיד(לבדוק שבאורז לא נידבק לתחתית הסיר) להביא לרתיחה לכסות עם מכסה את הסיר ולהנמיך ללהבה נמוכה ולבשל למשך 12 דקות, לכבות את להבת האש ולהמתין 5 דקות, ולהגיש.

טיפים:

  1. ניתן לבחור סוגים שונים של פטריות ושלב אותם בתבשיל כמו פטריות פורצ'יני, שטאקה וכו'.
  2. ניתן להוסיף לפני ההגשה עירית קצוצה וטרגון.
  3. להוסיף עם סיום התבשיל פטריות כמהין פרוסות או לטפטף שמן כמהין .