magazine-tomato-soup1

שטויות במיץ עגבניות? – את המרק הזה אתם לא רוצים לפספס

אין כמו מרק חם בימי החורף הקרים. השף גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין שבצומת סביון מביא לנו את המתכון המושלם למרק עגבניות משודרג שיחמם לכם את הבטן.

מרק העגבניות של השף גולדשטיין הוא הפתרון המושלם לאוכל טעים, בריא ומחמם לימי החורף הקרים. בנוסף, הוא פשוט להכנה ולא מצריך יותר מידי עבודה.

מרק קרם עגבניות וארטישוק טבעוני:
4- 5 עגבניות אדומות קלופות
10 תחתיות ארטישוק(אפשר גם סנפרוסט)
2 בצלים
10 שיני שום
5 גזרים
1 סלרי שורש
1/4 כוס שמן זית

 אופן הכנה:
שוטפים ומקלפים את הירקות ,
חותכים את הירקות חיתוך חופשי ואחיד ומאדים בשמן זית תחילה את הבצל ושיני השום לאחר 7 דקות מוסיפים גזר סלרי וארטישוקים ומאדים עוד 10 דקות ומוסיפים מים 2 ס"מ מעל הירקות מביאים לרתיחה ומבשלים 25 דקות על אש נמוכה, טוחנים בבלנדר מוט או בלנדר רגיל בזהירות למרקם חלק חלק, מוסיפים מלח וקצת פלפל שחור גרוס לפי טעם אישי מוסיפים מים עד לסמיכות הרצוייה.

טיפ ושידרוג:
– אפשר בזמן ההגשה להוסיף גרעינים קלויים שמיר ופטרוזיליה.
– אפשר להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה.
– אפשר להוסיף כוס יין לבן יבש לאחר אידויי הירקות.

כתבות אחרות שאולי יעניינו אותך