שנה של רוסטביף חרדל ודבש: המתכון המנצח של גולדשטיין ל – 2019

השנה האזרחית החדשה כבר כאן ואין דרך טובה יותר לפתוח אותה מאשר עם מתכון חגיגי מבית השף גולדשטיין.
אונו NEWS בשיתוף אונו ניוז. לקריאת הכתבה המלאה מאתר אונו ניוז >>

כדי לחגוג את השנה החדשה אנחנו לא צריכים להזמין מקום במסעדה יקרה, לדאוג לסידור לילדים או לצאת בקור העז.
השף גולדשטיין מציע אחרת – מתכון חגיגי לנתח רוסטביף, צלוי בחרדל ודבש שיגרום לכם להרגיש כאילו הבאתם שף פרטי עד הבית.

נתח רוסטביף חגיגי, צלוי בחרדל ודבש

המתכון:

נתח סינטה מיושנת מבשר טרי מיושנת לפחות 3 שבועות .כ- 4-6 ק"ג.
4-5 כפות דבש
5 כפות סויה
3 כפות חרדל דיג'ון גרגירים
6 כפות שמן תירס

אופן הכנה:

סינטה נקייה משומן והגיד העליון כל שאר השומן נמס וחיוני לטעם
מורחים עם מרינדה משני צדדיו של נתח הבשר ומעבירים למגש צליה עם נייר פרגמנט, וצולים בתנור שחומם ל-220 למשך 12 דקות מנמיכים לחום של 170 מעלות למשך עוד -22-18 דקות , מוציאים מהתנור ומתחילים לפרוס כעבור 15 דקות לא לפני, כלומר פורסים רק כאשר נח ומיציו נרגעו מהחום הגבוה של התנור ובכך נבטיח עסיסיות ועונג רב.

ניתן לפני ההגשה למזוג עוד מהמרינדה על פרוסות הבשר.

טיפ:
אפשר להכין את מתכון המרינדה פי 3 ולהכינו בבלנד כאשר החרדל הדבש והסויה בבלנדר ואת השמן מזלפים בהדרגה התוצאה נוצרת הימולסיה מדהימה והמרינדה יכולה להישמר במקרר חודשיים לפחות.