גולדשטיין מציג: תבשיל בשר מתקתק עם שזיפים ותפוזים

תבשיל הבשר של מעדניית גולדשטיין שיכניס לכם את רוח החג הביתה
אונו NEWS בשיתוף אונו ניוז. לקריאת הכתבה המלאה מאתר אונו ניוז >>

בשר:

1,500 ק"ג שפונדרה או אוסובוקו

1 ק"ג כתף מרכזי לצלי(מס 5)

מרינדה:

½ ליטר מים
½ ליטר מיץ תפוזים
קליפות מחצי תפוז (החלק הצהוב)
1/3 כוס סויה
1 כפית בהרט
1 כפית סומאק
3 כפות סוכר חום או דבש
3 רכז רימונים
2 בצלים
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 סלרי שורש בינוני
1 ראש שום(שיני שום)
20 יח' שזיפים מיובשים
20 תפוזים סיניים מסוכרים

אופן הכנה:

חותכים את נתחי הבשר לקוביות של 4/4 ס"מ במידה ומשלבים אוסובוקו לא לחתוך אותו להשאיר אותו עם העצם, העצם מאוד חשובה לטעם הרוטב של התבשיל.
משרים את הבשר לילה שלם לפחות להוציא יום למחרת את נתח הבשר מנוזל ההשריה לתבל אותו בפלפל שחור גרוס ולצרוב אותו על חום בינוני מכול צדדיו,
להעביר אותו לתבנית צלייה עמוקה ולשפוך את כל נוזלי ההשריה להוסיף עוד ליטר מים או ציר בקר עד ל-3/4 מגובה הבשר להוסיף את השזיפים והתפוזים הסיניים, לחתוך את הירקות לחיתוך גס2/2 ס"מ ולהוסיף גם לתבנית צלייה

לעטוף את התבנית בנייר כסף. לצלות בתנור בחום של 220 כ-25 דקות ולהנמיך ל170 מעלות ולצלות למשך שעתים וחצי או עד לריכוך הבשר.
התבשיל מוכן! בתאבון!