magazine-kebab1

"תחשבו קבב" – פותחים את עונת החגים עם המתכון של גולדשטיין

אם תעצרו רגע ותחשבו טוב טוב ואפילו תתעלמו ממה שאספר לכם על קבב תבינו שזו המנה הבאה שתרוצו להכין במטבח לא רק בגלל אופן ההכנה הפשוט והלא מסובך אלה בעיקר בגלל המחשבה העסיסית וטעמי בשר טרי ומשובח שנאספו יחד לקציצת הבשר האולטימטיבית.

אני בטוח שלא פעם חלקכם עשו או עושים קבב ואני בטוח שלא פעם התוצאות לא היו מסעירות… אז בשביל שתוכלו לרוץ עם שיפוד קבב אמיתי היישר מהגריל ולנעוץ בתוך פיתה טרייה מאוד את קצה השיפוד, לאחוז את הקבב משני צידי הפיתה ולהוציא את השיפוד כשכול המיצים נשארים בפיתה- בשביל זה אנחנו חייבים להתחיל עם נתחי בשר טרי ולראות שטוחנים אותו עבורנו והמקצוענים טוחנים בעצמם.

מצרכים:

750 גרם צוואר בקר טרי
250 גרם שפונדרה בקר מכסה הצלעות חלק שמן יחסית עם טעמים מופלאים של בשר.
1 בצל בינוני קצוץ דק3-4
שיני שום כתוש
10 גרם מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

הבשר חייב להיות טחון דק כלומר טחינת בשר להמבורגר לא תהייה מספיק טובה במרה הזה תצטרכו לטחון פעם נוספת, דבר שחשוב לדחיסות של הבשר והיכולת של הקציצה לשמור על העסיסיות שלה.

חשוב מאוד לעבד את מסת הבשר עם כול המרכיבים היטב וליצור מאין קשירה של הבשר עם השומן, יוצרים קציצות ומשפדים אותן על שיפוד ברזל איכותי מנירוסטה או יוצרים קבב מאורך או עגול חשוב שיהיה בעובי ובצורה אחידה ושזמן הבישול יהיה אחיד.

לאחר ש"קיבבתם" את הקבב, לתת לו לנוח במקרר כשעה ובזמן הזה להכין טחינה טובה וסלט עגבניות עם פלפל חריף קלוי.

טיפים על בסיס המתכון:

• אפשר להחליף את השפונדרה ב"פלדה טלה"
• קבב עירקי/טורקי- הרבה עלי פטרוזילה קצוצים ובצל לבן ותמיד על שיפוד נירוסטה איכותי כשיוצרים שקעים קלים מעוצבים מסביב לבשר.
• קבב בולגרי טעים-רך מאוד ועסיסי בזכות פרוסת חלה(החלק הלבן) שרויה במים וסחוטה מעורבבת היטב עם המסה, פטרוזיליה וקצת כמון.
• קבב רומני MITITEI- מוסיפים 1 כוס סודה למסה של הבשר ללא בצל ומוסיפים עוד שום .
• קבב ערבי- בשר טלה המון פטרוזיליה פלפל אנגלי טחון קצת כמון צנוברים וללא שום.

כתבות אחרות שאולי יעניינו אותך