מעדניית גולדשטיין: מתכון לחביתת יוגורט בריאות בטאבון
לתערובת המסה
3 ביצים
1/2 גביע של יוגורט (100גרם)
1 כף קמח טופח או רגיל אם אין
1/4 בצל קצוץ ומטוגן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
מחבת עם ידית חסינת חום לכניסה לתנות
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות על אופציה של גריל או חום עליון,
מערבבים היטב את כול המרכיבים
מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית, מוזגים את המסה של החביתה
ומטגנים כ-דקה וחצי על חום בינוני ומעבירים לתנור לסיום אפייה וקבלת גוון זהוב בחלקה העליון של החביתה.
הגשה:
אופים את החביתה יוגורט בטאבון או בתנור ומגישים יחד עם המחבת הלוהטת על גבי מגש עץ,
מניחים מעל החביתה כף לבנה פסטו ועלה פטרוזיליה לקישוט.
תוספות מנצחות למנה:
1.פיטריות ובצל מוקפצים וקוביות פטה או גבינת צאן.(תוספת זו מאדים ומוסיפים למסה)
2.ירקות קלויים – בצלים, פלפלים אדומים, קישוא, חציל.(קולים את הירקות ומוסיפים למסה לפני הכניסה לתנור)